Adobe Acrobat Pro (CS6) Stops Opening in Windows

Standard

I recently ran into an odd little problem while working with a copy of Adobe Acrobat Pro (installed as part of a CS6 suite) in Windows. In this case both the problem and the solution were specific to when I had installed Acrobat and the platform that I was using at the time. This particular instance of Windows 8.1 wasn’t very old – all of the data had recently been transferred from a Windows 7 system.

Sometime last week, while attempting to view a PDF file from within Outlook, the installed copy of Acrobat X simply quit working. It didn’t fail with an error. It simply didn’t launch. My other Adobe CS6 applications continued to work just fine. This sudden change in behavior was a bit alarming at first but it didn’t take me very long to identify the problem.

It seems that, for whatever reason, Acrobat encountered a problem when it had passed the initial 30-day trial period. This is even more of an oddity considering that I had never set it up to act as a trial – the product key was correctly entered when I originally installed the software.

While searching for a solution I stumbled upon an Adobe support document (possibly linked from a forum post somewhere) that describes the problem I was having and it also offers a file to fix the problem. In my case Solution 1 worked perfectly. Acrobat Pro now opens once again. The link to the support document is included below:

Acrobat Help / Doesn’t launch after 30 days | Installed as part of a CS6 suite

 

Dreamweaver CS6 Won’t Add Link Tag to Selected Text in Code View

Standard

I seem to be encountering more bugs in the latest version of Adobe Dreamweaver (CS6) along with OS X Lion…

One of the oddities I’ve been dealing with is a problem in Dreamweaver. It seems to happen after editing several pages in one session. During this work session I was in Code View a lot (and it may even be happening in Design View).

I’d add a string of text, or select an existing string, and then click in the link text box of the Properties pane. I’ll type the URL but when I click out of the box it doesn’t apply the link.

At this point I can repeat this step as many times as I want but it simply won’t work.

The “fix” is to restart Dreamweaver. After a while it just seems to have a problem keeping up with adding links.

Note that I have the latest updates installed that were available at the time of writing this post.

Dreamweaver Delete Confirmation Warns Links to a File Exist After They’ve Been Removed

Standard

Here’s the scenario: You remove links from pages (and templates) that point to a file you are about to delete. After careful inspection you’ve determined all of the links are gone. However, when you delete the file from within Dreamweaver a confirmation dialog appears stating that other pages are still linked to the file.

This is an internal cache issue. It seems that Dreamweaver doesn’t always update the cache to track links within a site.

At this point you could just continue and let it delete the file. However, the safest method is to simply close Dreamweaver and then re-open it. This way you’ll know if you missed any links because it will again show if there are any pages linking to the file, but this time the cache will have been updated.

I’ve seen this in happen Dreamweaver CS5 for Mac and I’m certain I’ve also seen it in previous versions, too.